Live!Love!Laugh!

One day your life will flash before your eyes...make sure it's worth watching!

luni, 26 aprilie 2010

I'm a freak and proud of it!

Nu bine am inceput sa ma obisnuiesc si eu cu viata de "blogger" ,daca o pot numi asa-inca nu sunt atat de prinsa de chestia asta,dar totusi...mai am momente de izbucnire,se pare ca,in ultima vreme,din ce in ce mai des...ii ceva ce imi activeaza "nebunia", dorinta de a protesta,de a ma manifesta in vreun fel,de a comenta tot felul de subiecte...sau pur si simplu de a ma "descarca"->vezi terapii recomandate de psiho'::)) in mare deci...de a fi EU->aviz celor care nu ma cunosc intr-un mod direct,personal : don't freak out,I'm not that bad!!!"cel putin,nu inca :)):D -ca deja am avut parte de tot felul de pareri,opinii si tot felu' de "feedback-uri"...unele pozitive,constructive,altele,bineinteles,nu chiar atat de constructive,sa nu zic altfel...dar asa ii normal,nu?!
Cu ocazia asta,va multumesc tuturor,si,va rog ca,pe viitor,sa reactionati cu aceeasi sinceritate...ca tot auziti de fraze de genul "pentru sugestii si reclamatii..."sau"parerea ta conteaza"...ei bine,pentru mine,sa fiu sincera,conteaza...dar,doar intr-o anumita masura!Nu am nimic personal cu nimeni,deci nu o luati in nume de rau!
Stiti bine ca,pana la urma,indiferent de ce ni se zice,ce sfaturi sau ce judecati primim,cat de deschisi suntem,suntem tot noi,le luam in considerare,le interpretam si le aplicam doar intr-o anumita masura,sau chiar deloc,depinde de sitiatia,de starea de spirit si de orgoliul fiecaruia!
Asadar,eu oricum o sa vorbesc,comentez si o sa scriu despre ceea ce vreau si pot,iar daca nu am aceleasi pareri,opinii ca altii,ca voi->vezi alta chestie psiho"efectul de turma"!si nu gandesc la fel,asta nu inseamna ca ii neaparat si gresit!
Pacat ca se asociaza diferit cu ciudat,iesit din comun,nefiresc,nenormal...daca esti "altfel",aici fac referire atat la felul de a vorbi,gandi,manca,imbraca,etc,imediat esti judecat,etichetat si incadrat intr-o anumita categorie!
Unde-i toleranta?!respectul fiecaruia pentru gusturile si opiniile celuilalt?!
Toate aceste diferente,ne definesc,ne fac unici si speciali!Faptul ca,suntem cum suntem,nu ne nici inalta si nici injoseste!cel putin,nu ar trebui!
Priveste "diferit" altfel...ce tare suna:)))ca o posibilitate de a cunoaste,studia,invata si experimenta lucruri noi,oameni noi,ca o varietate...ne-am plictisi noi de noi daca am fi toti la fel,pe langa alte dezavantaje...asa ca,fii ceea ce esti,da ce ii mai bun din tine si atata timp cat tu te suporti pe tine ca persoana,cat poti trai cu constiinta ta,fa-o!Dar in acelasi timp invata si tu sa accepti,sa tolerezi si sa nu judeci,ci din contra sa iti iubesti aproapele,oricat de diferit si ciudat ar fi el!

Remember, 
"we complete each other"!!! :))

2 comentarii:

Csaba spunea...

ceau Andreea! well done!!! asa si trebe..nu ne putem lasa in fata celor care merg impreuna cu turma, care niciodata nu au nimica de obiectat..au si ei rolul lor si anume sa ne ajute pe noi sa ne dam seama ca se poate altfel si ca da avem un cuvant de spus tot timpul. Cei care nu ne pot accepta asa cum suntem e slabiciunea lor sau ipocrizia lor, ca in fond sunt doar invidiosi ca noi avem o parere despre orice (aproape) si ei nu sunt in stare sa gandeasca.
Traim in aceasta societate unde aceia sunt la putere care au avut un cuvant de spus, asa ca nu te lasa influentata de nici un fel de critica..live your life as it is, don't change for no one, and remember you are not alone!

KNY spunea...

Buna Andreea,

In primul rand permite-mi sa spun ca sunt un fan al tau. Sa nu o iei in nume de rau... nu sunt un obsedat... desi... poate, cateodata, dau aceasta impresie.
As fi vrut sa citez o fraza celebra: "Traim in Romania, si asta... ne ocup tot timpul", insa, ma abtin, deoarece nu este chiar asa... Nu doar in minunata noastra tara se intampla ca unii dintre noi sa fie considerati "Accidente ale societatii".
Se intampla ca toata lumea sa aibe scapari, iar in urama acelor scapari sa fie considerata ca atare cu toate ca este irelevanta acea intamplare.
Pentru a face cu adevarat o analiza puternica a unui caracter, vine partea cu datu mare, trebuie sa incerci sa fi empatic. Facand acest lucru, stiind ca este destul de greu sa faci asa ceva, intelegi de ce acea persoana s-a gandit sa actioneze asa cu toate ca din perspectiva unui spectator a fost o miscare haotica.
Imi permit sa fac o adaugare la cele mentionate mai sus... Exista si dezordine ordonata, lucru ce multi oameni nu-l inteleg, si rau fac, pentru ca eu stiu cum este sa te chinuiesti sa cauti un lucru dupa ce vine cineva dupa tine sa faca o "fapta buna" realizand "Marea debarasare" sau curatenia "Luna si Bec" lasandu-te pe tine, un om bun si iubitor, sa faci un adevarat itinerar pe retina globului ocular cu harti si indicatoare, cu opriri si accelerari si alte cele.
Facand referire la cele mentionate de colegu Molnar si nu mai stiu cum, oricum este neinteresant :), as dori sa precizez ca nu numai puterea ci si "slabiciunea" isi au defectele lor. Pentru ca se intampla ca oameni de care ai zice ca nu pot sa faca un anumit lucru, ca ai "Baga mana in foc pentru ei", te-ar "curenta" la modul cel mai subtil, astfel incat unul care este la putere si care ar fi zis ca le-a vazut si facut pe toate nu s-ar fi gandit la un asemenea mod de atac.
Concluzie la cele mentionate pana acum:
1. Data viitoare promit ca scriu mai putin si voi incerca sa ating cat mai bine viitoarele subiecte de discutie.
2. Bunatatea este abilitatea de a iubi pe oameni, chiar daca nu o merita.