Live!Love!Laugh!

One day your life will flash before your eyes...make sure it's worth watching!

marți, 6 aprilie 2010

Ori la bal,ori la spital...

Se spune ca "cei care au nevoie mai mult de concediu...sunt cei care se intorc din concediu"!:) Ironic,nu?dar adevarat...cine naiba mai are chef de lucru dupa ce ai stat acas zile la rand,sau ai fost undeva in concediu,sa te intorci la munca?!De ce sa nu mai lenevesti cateva zile si sa tragi chiulu'?!Ooh,dar stai ca nu mai ai zile de concediu...pfuu...las ca rezolvi tu!Dai o fuga pana la cabinetu' medical,dai o ciocolata sau un pachet de cafea,depinde de caz-altii au pretentii si nu poti merge doar cu asa ceva la ei-si ti-ai rezolvat cel putin inca 3 zile de concediu...bine amu,medical...da' ce mai conteaza,te-ai scos!
Se pare,totusi,ca s-au desteptat si astia din guvern,nu d-alta,dar cica sunt cheltuieli prea mari cu aceste concedii medicale,majoritatea nejustificate,asa ca au bagat,cum ii la moda deja,modificari la ordonanta de urgenta!
Asadar,de la 1 aprilie(nu ii o pacaleala :D ) a intrat in vigoare noul proiect de act normativ care prevede tot felul de masuri si amenzi pentru cei care abuzeaza si fraudeaza sistemul de acordare a concediilor medicale.Si o sa vina nenea politistu' cu nenea inspectoru' sa vada daca tu chiar esti bolnav,si esti la domiciliu,asta daca nu esti la spital pentru tratament.Daca nu,ai pus-o!Asa ca,o sa te gandesti de 2 ori inainte sa te anunti bolnav la lucru,cel putin pentru asta is facute modificarile!
Nu zic ca nu ii buna chestia asta,sau nu au avut o initiativa buna,unii chiar exagereaza si nu-ti pica bine sa faci pe langa jobul tau si al altuia care bine mersi se lafaie pe nush unde "bolnav"...si nu zic asta din rautate sau lipsa de solidaritate,da' sa iti mai si rada in fata!?!prea de tot!
Dar sa fim seriosi!!Cat o sa tina?!Ca romanu' ii tot roman!si daca vrea omu' sa fie bolnav,si daca nu ii,rezolva el!
Asta ma uimeste la noi,atata viclenie,ingeniozitate avem cand vine vorba sa obtinem ceva ce nu ii la ordinea zilei,ba chiar interzis,ca nu ne mai recunoastem!Suntem adevarate genii! :D :) Si mai ii si fudulia aia de dupa:))
Si,in plus,la cata coruptie ii pana si in acest domeniu,al sanatatii,cu o lege in plus sau una in minus incalcata,mare scofala...ca de aia cica is facute legile sa fie incalcate,nu?!

Deci o sa trebuiasca sa te programezi la medic si sa treci de la pachetul de cafea si de la ciocolata la ceva mai substantial...mai motivant!ca deh,omu' se risca si devine complice..si daca tot o face...sa se merite,nu?!
Totul are un pret....daca ai bani,poti cumpara orice si pe oricine...asta ii mentalitatea noastra...si,din pacate,la noi se aplica la scara larga cele mentionate inainte...si nu cred ca o va schimba cineva,desi incearca unii...cam tarziu!

Da'...noi sa fim sanatosi!
 ....cu asta am spus tot! :)))

Un comentariu:

Csaba spunea...

deci nu imi vine sa cred unde o sa ajungem daca continuam asa..cu siguranta o sa lucram ca niste roboti iar nici concedii nu o sa mai primim..