Live!Love!Laugh!

One day your life will flash before your eyes...make sure it's worth watching!

duminică, 26 iunie 2011

Facts

Toata lumea stie,sau,cel putin,a auzit de problemele ce pot aparea daca stai prea mult in fata calculatorului,sau,de ce nu,a TV-ului: dureri de spate,probleme cardiace si obezitate din cauza sedentarismului,etc.
Printre alte gadget-uri(de fiecare data cand aud sau folosesc cuvantul acesta "imprumutat" imi aduc aminte de Inspector Gadget -vezi desene animate daca nu stii despre cine este vorba,o sa-ti dai seama de ce :p ) care sunt considerate periculoase,se numara si telefonul mobil(da,vechea poveste cum ca ar fi cancerigen),iPod-urile si Mp3 playerele(dauneaza auzului) si laptopurile(n-as fi zis!?!).

Studiile,facute de niste cercetatori de la nush ce universitati renumite,arata ca folosirea indelungata a laptopurilor poate obosi ochii,poate provoca dureri de cap puternice si,mai mult,daca le tinem pe genunchi pot provoca "sindromul pielii arse" datorita supraincalzirii.
Barbatilor li se recomanda sa-si tina laptopurile pe birou sau pe masa,cat mai departe de corp,si nu in brate sau in poala pentru ca risca sa-si creasca temperatura din "saculetul" lor magic(temperatura care,in mod normal e cu 1° mai mica decat temperatura corpului)si,astfel,isi sacrifica o parte buna din numarul spermatozoizilor,iar calitatea spermei va lasa de dorit(pot aparea probleme de infertilitate,motricitate).
In cazul femeilor,aceasta caldura generata de laptop nu le afecteaza zona pelviana.(no comment :D)

Mi se pare ciudat,totusi,ca insusi numele "LAPTOP" sugereaza unde poate fi amplasat-> Lap(substantiv)=poala + Top(verb)=a pune in -deci...contradictie in termeni...trebuia sa il numeasca altfel,un alt nume sugestiv,SpermKiller,sau mai stiu eu,ceva ce sa-i avertizeze pe barbati ca nu tot ce "genereaza" caldura ii si Scrotum-Friendly,ca sa zic asa ;) Sau,mai bine,langa "abtibildele" Intel Dual Core Inside,Windows 7,etc, sa mai lipeasca unul "do not put it in your lap" ,"not safe near your balls",sau sa faca un sticker care sa sugereze clar riscul la care se expun domnii amatori de "senzatii tari"  :))

So you've been warned!

9 comentarii:

Mister iiiViiiL spunea...

hmmm...interesant...am sa fiu atent de acuma incolo unde imi tzin LAPTOP-ul...by the way...de unde ai scos semnificatia LAPTOP??nu sunt multzumit cu cea de a doua parte cu TOP...a pune???mai degraba ceva ce este deasupra, sus pe ceva, superior ceea ce este adjectiv..si dak ma gandesc bine si in varianta de verb poate fi folosit ca a pune in varf sau a pune in sus...pe parte de LAP nu ma leg de tine...este acceptebil :P

Anonim spunea...

test

laspin spunea...

da, deci treaba asta, este, la o adica, nespus de tare si de interesanta, si de funny si de ce vrei tu, adica merita dezbatuta deopotriva si la antena lui gadea si in can-can; (ma refer la laptopul si efectele lui nocive asupra barbatilor)...so, andreea, pana una alta, bravo pt subiect :)

Anonim spunea...

:)

andreea-cristina23 spunea...

tnx Lazar :*

andreea-cristina23 spunea...

Mister iiiViiiL...ma bucur ca stii folosi google translate ;) doar nu era sa scriu a-l pune in varful poalei?! :)) Laptop este un cuvant format din 2 cuvinte(prin contopire),ii logic,nu?!si,btw,unele chestii nu le poti traduce mot a mot din engleza in romana si nici invers...parerea mea...

Anonim spunea...

Fată într-adevăr interesant topic ți-ai ales.
Auzisem că laptopul afectează o eventuală sarcină, însă cum n-am fost niciodată gravidă (nici măcar puțin) nu am cercetat in amănunt. După logica mea, laptopu daunează și fertilizării ... și "proiectarii"...deci aviz amatorilor...dacă mai aveti și wifi ar fi bine să vă gandiți unde aveți spațiu liber pt. un desktop :))
Nu am măsurat temperatura „oolelor” niciodată...insă presupunând ca oole au 35, 36 de grade...și sistemul de cooler al laptopului este unul defectuos...mâncăm omletă? :)) Pe sistemul..ne contractăm la frig și ne dilatăm la cald...(dă Doamne zile însorite și dilatări in diametru), astfel toți locuitorii din țările calde sunt nefertili ?!? :))
Trebuie completat că n-ai menționat nimic de „răcorire”:)) Aștept reply :))

andreea-cristina23 spunea...

"racorire"?! :)) exista mai multe feluri in ca care te poti racori,diverse chestii de ventilatie,etc...dar,cel mai simplu e sa indepartezi sursa de caldura,in cazul de fata laptopul :) sau te asteptai la un altfel de reply? :D

Mister iiiViiiL spunea...

revenind shi aici...nu am pus mana pe google translate :Pam folosit dictionar =)) dar in fine...totushi cred ca undeva am si eu dreptate, shi da...ma leg de tine pe tema asta :P, dar sa nu crezi ca nu itzi dau dreptate shi tzie..totul depinde cum interpretezi ceva....;)